Wytrawna owsianka z jajkiem sadzonym i papryką
Wytrawna owsianka idealna na potreningowe śniadanie lub po prostu szybki i przepyszny, ciepły posiłek, niezależnie od pory dnia.
Porcje Czas przygotowania
1porcja 10minut
Porcje Czas przygotowania
1porcja 10minut
Składniki
Sposób przygotowania
  1. Owsiankę ugotuj zgodnie z przepisem na opakowaniu, najlepiej na wodzie.
  2. Dopraw ją solą, pieprzem i innymi ulubionymi przyprawami.
  3. Paprykę podsmaż na oleju kokosowym aż będzie miękka, ale wciąż jeszcze delikatnie chrupiąca.
  4. Pokrojony szczypior i podsmażoną paprykę dodaj do owsianki.
  5. Przygotuj jajko sadzone na oleju kokosowym i przełóż je na wierzch owsianki.
Pozostałe informacje

Osobiście do smażenia jajek sadzonych wolę używać masła – mniej przywiera, ładniej się smaży, ale jeśli tylko umiecie robić perfekcyjne sadzone na oleju kokosowym – droga wolna :)