Jakiś czas temu dość często robiłam livestreamy z gier po angielsku i tam też przyszło kilkoro Brytyjczyków. Niektórzy byli dość młodzi, a ponieważ ja zawsze chciałam się nauczyć robić prawdziwe, puszyste pancakes, zapytałam jednego z nich, czy ma babcię, która zechce się podzielić przepisem. Zechciała. Wyszły przepyszne – po raz pierwszy puszyste, nie-kapcie i nie-proszkowodopieczeniowe.

pancake2

[yumprint-recipe id=’2′]Pancakes można jeść na milion sposobów, zupełnie jak nasze tradycyjne naleśniki. Oryginalnie podaje się je z syropem klonowym, ale możecie je zjeść równie dobrze z dżemem, nutellą, miodem, owocami, bitą śmietaną… Dosłownie wszystkim! Zerknijcie jeszcze raz na film na samej górze posta i zainspirujcie się moją dekoracją :)

I jak? Kto zgłodniał, pisze komentarz!

0 Shares:
4 komentarzy
Dodaj komentarz

Twój adres email nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *

Może Ci się spodobać:
Więcej

Co jem w ciągu dnia? [FOODBOOK #2]

Nadszedł czas na kolejną edycję mojego Foodbooka! Mam dla was kolejne pięć przepisów na szybkie i zdrowe posiłki, które dostarczą wam energii na cały dzień.